onsdag 28 april 2010

- ANG TJECKIEN!

så var det då dags att skriva om tjeckien-resan. Dom flesta kanske vet vad det går ut på?
såhär är det iallafall, förra året i februari/mars så tog våran lärare i bureskolan, lena kontakt med en lärare i tjeckien. då gick jag alltså i sexan. så hon frågade alla i klassen om vi ville vara med i ett projekt, så klart ville alla det. vi fick 22 000 euro som motsvarar 220 000 svenska kronor. ungefär vi kanske fick lite mer. ngn tusen lapp elr så. så förra året i maj så kom det typ 20 tjeckiska barn hit till sverige i burseryd då. och dom bodde hemma hos olika folk i klassen, hemma hos mej hade jag 2 st som sov är en helvecka, alltså den tiden dom var här var 1 vecka.
och projektet heter då NO CONTRY IS AN ISLAND. inget land är en ö, alltså är ingen ensam. så det går ut på att nå ut till så många som möjligt så fler skolor kan göra sånhär. man skaffar också massor med vänner från tjeckien då. och nu i maj om 2 veckor och 4 dagar, alltså 19 dagar så ska 30 elever från bureskolan åka till tjeckien varav 4 av dom går i 7an, och jag är en av dom.

så vi ska på utfykter typ museum och göra massa roligt där om dom gjorde här med oss, vi var ju i varberg på dehär slottet vad det nu heter med han gustav adolf eler vasa som blev skjuten med en kapp i tiningen, och massa vad det nu var och sånt. så vi hade möte om saker man ska ta med sig, resan dit, allt man behöver innan och bla bla bla. man kommer sova 2 och två, och en grupp blev 3 & stina ville sova själv. vi kommer åka dit med buss.

iaf hoppas ni läste allt, ha så bra§

Inga kommentarer: